fredag 23 november 2012

Pastasås Med Kantareller Och Vin, Recept


Igår lagade jag en krämig pastasås med massor av kantareller. Använde mig utav frysta kantareller som fick tina, slog inte bort den vätska som fanns utan låter det gå med i såsen.

Den här såsen passar även perfekt till en stekt fisk- eller köttbit. Låter man såsen koka ihop passar den till kantarellmackor eller som en stuvning.

Här receptet

  • Mycket kantareller, minst 1 liter färska som jag bränt av i stekpanna och sedan fryst in i sin vätska.
  • 2 rödlökar
  • 1 dl vitt vin
  • 2,5 - 3 dl grädde
  • 1tsk tomatpuré
  • örtsalt 
  • vitpeppar
  • olivolja och smör


Börja med att finhacka löken och bryn den i hälften olivolja / smör, låt kantarellerna och vätskan (från de frysta kantarellerna) brynas med löken efter en liten stund. När allt fått fin färg hälls vinet och grädden på, klicka ner tomatpurén, blanda. Salta och krydda med vitpeppar. Låt allt puttra tills såsen tills den är bra, beror lite på hur mycket svamp och vätska man har. Smaka av och krydda om det behövs.

Jag äter alltid med nyriven parmesanost, en sallad med mycket småtomater i är gott till, lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar