måndag 17 december 2012

Lucka 17, Sötaste Tomten Som Mobilfodral

Vill man att alla andra ska vilja ha sitt sötaste mobilfodralet eller om man vill göra någon extra glad i jul då ska ni virka det här mobilfodralet som är en tomte. Man bara lyfter på luvan och tar ur mobilen. Idén fick jag från Allt om handarbetes stickmagasin nr 12/12 men jag har virkat på två andra sätt, i den tidningen gjorde de två bitar och monterade ihop. Sydde på små knappar till ögon. Så här virkade jag:

Mått: ansikte + vit kant = halva fodralet

Det vänstra fodralet virkade jag i en lång bit och vek ihop på mitten och sedan sydd ihop i sidorna, blev så där men tomten blir röd på hela bakstycket. Luvan gjorde jag på samma sätt som den andra tomten. Till det här fodralet hade jag vanligt bomullsgarn och ett tjockare till mösskanten, tyckte den blev och tjock. Gjorde en boll till tofsen och använde virknål 3,5.

Till det andra fodralet använde jag ett tunnare bomullsgarn, Järbo 8/4 och virknål 2 det blev mycket smidigare och finare tycker jag. Ansiktsfärgen heter ljusrosa 32020 och är riktigt bra som hudfärg.
Det här mobilfodralet virkade jag som jag brukar virka fodral med fin botten, mönster HÄR. Började med hudfärg i fm, sedan vitt i fm men med nedtag i den bakre maskbågen och till sist luvan i fm.

När mobilfodralet har fått rätt längd så virkas ett halvt varv för att börja på luvan. Virka sedan varanat varv genom att minska en maska i samma sida varje gång. Fäst till sist med en sm och spara en bit garn till tofsen.

5 kommentarer:

 1. Jätteroligt och personligt fodral, önskar jag hade tiden till att göra ett. Tack för alla goda och fiffiga luckor. Kram

  SvaraRadera
 2. Verkligen fina mobilfoderal!
  Kram
  Annlin:s

  SvaraRadera
 3. Vilka söta och roliga fodral!!! Jättefina!! :-)

  SvaraRadera
 4. Du är så himla duktig, hur gör du??? Sååå söta fodral. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 5. Hejsan på er! Vad kul att ni gillar tomte-mobilfodralet, de är inte svåra och går fort att virka. Är inte så svåra även om man är nybörjare, tomtarna blir ju bara personliga ;) Karin

  SvaraRadera