onsdag 12 december 2012

Lucka 12, Sydd Tygkorg / Påse Till Julens Godsaker


I dagens lucka finns en sydd tygkorg /tygpåse som passar bra till saffransbullar, julgodis, nötter eller kanske en julstjärna. Modellen finns i flera butiker och det är ju bara att välja storlek efter vad den ska vara till. I den här har jag ett litet blomfat i botten. Hade beskrivningen i påskas i min påskpysselvecka och så här syr man.

Gör en cirkel (10 cm i diameter är lagom till godis eller nötter) och klipp ut den i innertyget och yttertyget. Räkna ut omkretsen på cirkeln och ta det måtten gånger önskad höjd på påsen (en rektangelform) och klipp ut rektanglarna i de båda tygen. Vill du att påsen ska vara mera stabil så stryk på fliselin på en av cirklarna och på en rektangeldel. Zickzacka sedan ihop bottenplattorna med rätsidan utåt. Zickzacka de båda rektanglarna var för sig, sy sedan ihop dem längs med den ena långsidan. Styk isär sömmen och nåla ihop längs med sidans kant så att det blir en lång cylinder och sy den sömmen. Vräng cylindern och vik den på mitten, nåla fast nerkanten runt bottenplattan. Tänk på vilken sida som ska vara utåt på korgen så det inte blir fel. Sy fast botten och vik ner kanten. Påsen är klar och det är bara att fylla med julgodis eller kanske nötter.

2 kommentarer:

  1. Innehållet som finns i påskburken finns här, men undrar om matte hinner sy en burk till det innan det tar slut. Än är inte påsen öppnad så kanske, kanske det finns hopp.
    Ha det så gott!
    Puss från Melody

    SvaraRadera