lördag 15 december 2012

Julkalaset Med JulKlappspel

Enkel men julig dukning med nötter på bordet
Var tog gårdagens lucka vägen frågar en trogen lucköppnare, kul att veta att ni tittar in i min julkalender. Men jag som hade så mycket tid innan gårdagens kalas hade kanske som vanligt haft fel om tiden, jag hann inte få ut luckan innan julkalaset som det var tänkt och efter var ju klockan lite mycket :)
Plus att badrummet hade mycket vatten på golvet av en läcka i "tvättställsröret" så det blev lite fullt upp med det på nattkvisten, tur jag är väldigt "VVS-händig" och att det fanns starka händer att tillgå, perfekt avslutning på en suveränt trevlig kväll.

Julklappsspelet kanske någon undrar vad det är, det finns säkert många varianter men vi spelar så här. Alla gästerna har med sig några julklappar så att man totalt handlar för den summa man har bestämt (vi hade 75kr igår). Alla paketen på bordet och sedan ett par tärningar och sedan börjar man så varvet runt, den som får lika får ta en paket i högen, när alla paketen är tagna blir det paketöppning. Det är nu del två börjar den spännande delen :) Någon (helst någon som inte spelar) sätter en klocka på kanske 20-40 minuter så att inte deltagarna vet tiden. Sedan går tärningarna runt igen och när man får lika nu får man ta den julklapp man vill ha till sin lilla hög, de paketen man har när tiden är slut får man behålla. Jätteroligt och det kan bli ett himla slit just efter några popis paket, igår var det en julost, fina skålar och en hyacint som for framåt och tillbaka mest. En varning akta eventuella glas det kan gå vilt till :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar