tisdag 4 december 2012

Lucka 4, Broderade Vetehjärtan


Hjärtan i linnetyg med ett litet broderi på passar bra till jul tycker jag, fyller dom med vetekorn så fungerar dom som en liten värmande vetekudde :) Perfekta som en liten klapp istället för julkort.

Så här syr jag,
Ritar en mall och klipper ut två hjärtan i linnetyg. Zickzackar kanterna och broderar något fint som Kram, God Jul eller bara några blommor med linnegarn. Syr ihop och lämnar en öppning, klipper något litet hack upptill mellan "hjärtbladen". Vänder och fyller med vetekorn, sen är det bara att sy ihop med små stygn.

11 kommentarer:

 1. Ett sådant där hjärta har vi fått från dig och det är lika kärt att ta fram det varje jul!
  Kram kusinen

  SvaraRadera
 2. Det var gulligt skrivet av dig Kram K

  SvaraRadera
 3. Fina linnehjärtan, gillar det översta riktigt skarpt :)
  Kram Lisa

  SvaraRadera
 4. Verkligen fina hjärtan!
  Kram
  Annlin:s

  SvaraRadera
 5. Fina hjärtan, gillar dom verkligen ,,, Ulla

  SvaraRadera
 6. Fina hjärtan! Skönt med en liten vetevärmare nu när kylan har kommit.

  SvaraRadera
 7. Vetevärmare använder jag ofta, men det är inte alls lika snygg som den här, jättefin. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 8. Riktigt bra ideé. Vetekuddar är ett måste för mig så här års och detta lilla hjärta är ju en trevlig liten present lite nu och då.

  SvaraRadera
 9. Har funderat på att sy vetekuddar men undrat vilken sorts vete som ska användas och var jag får tag i vetet? Tips mottages. :)

  SvaraRadera
 10. Har funderat på att sy vetekuddar men undrat vilken sorts vete som ska användas och var jag får tag i vetet? Tips mottages. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ingela!
   Vete har jag köpt i stor säck och finns på typ ODAL, granngården (kan jag tänka mig) och liknande företag som säljer grejer till bönder. Där är vetet väldigt billigt och visst tar så mycket vete lite plats men du behöver troligtvis inte köpa någon mera gång :) Det går ju att dela med några kompisar. Var det finns annars vet jag faktiskt inte kanske någon hobbybutik. Hoppas du hittar vetekorn och lycka till med din vetekudde.
   Ha det bra Karin

   Radera