tisdag 20 mars 2012

Virkade SingoallaKex

Nu har jag stoppat ner några små virkade bakverk i en påse, jag ska på middag och anar att en liten tjej blir glad över nått nytt virkat till sitt "fika".


Singoallakexen har jag virkad i tre lager med bomullsgarn. Jag började med att virka den översta kexringen i naturfärgat vanligt bomullsgarn med virknål 3,5. Gjorde en stor magisk ring som jag inte drog ihop utan lät den vara lagom öppen (som ett singoallahål), vikrade sedan två vanliga varv med fm.
Sedan virkade jag fyllningen, först med ett tjockare rött bomullsgarn så att det blir röd sylt som liksom "ploppar upp lite i hålet, sen bytte jag färg till vitt som blir vaniljkrämen även det i det tjockare garnet. Fortsatte att vikra med det vita tills ytterlagret blir lika stort som kexringen, det ska ju synas lite vanilj i kanten.
Den sista delen, kexbotten virkade jag genom att göra en rund platta i det naturfärgade bomullsgarnet, virkade runt tills botten var lika stor som de övriga delarna kexbotten.
Sy till sist ihop de tre lagren till det färdiga kexet.


Oj oj nu måste jag skynda mig om jag ska hinna, det är en bra bit att promenera och jag kanske borde fixa håret en aning :)

Dagens steg: 8100 (blev kanske inte riktigt som jag tänkt med med stegen ikväll. Hade ju planerat att promenera till middagen men himlen öppnade sig och regnet fullkommligt öste ner. Tacka inte nej till att bli upplockad halvvägs, tack!)

2 kommentarer:

  1. Hej
    Du visar så mycket roligt på din blogg, tack för det. Hoppas du hade en trevlig promenad samt fick en god middag. kram

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du tycker bloggen är trevlig, tack! Nu har jag ju skrivit in vad som hände med den trevliga promenaden men middagen var superbra och det blev en jättelyckad kväll. Jag bad om receptet så det kommer framöver.
    Karin

    SvaraRadera