torsdag 29 mars 2012

Sydda Hönor Till Påsk I Tetraformat

På de här sydda hönorna i tetraformat finns det många beskrivningar, har kompisar som frågade mig om hjälp för det ofta blev fel i alla fall. Så nu har jag gjort en "egen" beskrivning hoppas det hjälper någon och att det kanske finns nån som vill ha ett bra påskpyssel. De här hönorna blir riktigt söta och är lätta och roliga att göra.

Du behöver tyg till kropparna, flecce eller filt till smådelarna, makramégarn till ben och ögon.

Gör så här:
Klipp ut en 14x28 cm stor rektangel till den stora hönan
Klipp ut en 9x18 cm stor rektangel till den lilla hönan
Klipp ut en näbb, en kam och en slör (hönans hakklapp) i flecce eller filt.
Klipp till två ben ca 15 cm i makramégarn.

Tvärnåla nu fast alla små delar (se bilden).
Kammen 1 cm från hörnet på långsidan på tygets rätsida och näbben 1 cm från samma hörn men på kortsidan. Om du vill ha en slör/hakklapp nåla fast den under näbben, ungefär på mitten av den kortsidan.
Benen ska placeras på långsidan mittemot där kammen sitter, på mitten av tyget med 2 cm mellanrum. Sy fast benen direkt.

Vik ihop tyget på mitten och tvärnåla två sidor, de där näbben och kammen sitter. Sy ihop med raksöm. Vänd hönan ut och in och fyll den med vete eller ris eller stoppa med vadd. Vik in sista sidan och sy ihop sidan för hand. (Om du bara vill ha ett litet hål till stoppningen kan halva ”bensidan” sys på maskin innan man vänder hönan ut och in, tänk då bara på att vända tetraformen åt rätt håll.)

Lycka till med Påskhönorna, Karin

Dagens steg: 10370 (får vara nöjd med det idag)

8 kommentarer:

 1. tack för detta enkla symönster.Det klarar nog jag också utan ge symaskinen hjärtattac smile.
  vilket händer väldigt ofta

  SvaraRadera
 2. Du är en klippa. Som jag letat efter en bra beskrivning och så kommer jag till dig, en gammal bloggvän. Strålande. Tyvärr ligger bloggandet lite i vila tills vidare men ... Glad Påsk på dig när den kommer!

  SvaraRadera
 3. Ödlan Örjan tycker om tomat

  SvaraRadera