söndag 20 oktober 2013

Grahamsbullar, (Mitt) Recept


Igår bakade jag grahamsbullar och här kommer det utlovad receptet på min goda bullar: ;Mitt recept är det väl kanske inte men jag tar åt mig äran att det finns kvar, för är det någon annan som sparat en gammal VeckoRevyn från den tiden det fanns recept på grahamsbullar i den tidningen :)

Plocka fram:
50  jäst
75 g margarin
1/5 liter mjölk
2 tsk salt (jag använder örtsalt)
3 msk sirap
7 dl grahamsmjöl
ca 7 dl vetemjöl (till degen är bra)

Gör så här:
smält margarinet och tillsätt mjölken så att det blir 37 grader, häll över jästen. När jästen löst sig tillsätts salt, sirap och grahamsmjöl arbeta in mjölet. och fortsätt sedan med vetemjöl till degen blir bra.

Jäs 30-40 minuter.
Dela degen till 30 bitar och rulla till bollar, låt jäsa i ca 30 minuter. Grädda i 10-12 minuter i högst 225 grader.

Lycka till med baket!

6 kommentarer:

  1. Jag tar gärna en grahamsbulle nu på direkten...
    karm M.E

    SvaraRadera
  2. Mums va dessa bullar se goda ut.
    Jag tar en och smaskar i mig innan jag går till kojs.
    Margit(maxelonia)

    SvaraRadera
  3. Så gott o vad sugen jag blir! Här måste hända något på bakfronten känner jag. Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  4. Det är något speciellt med grahamsbullar! Tack för receptet! :)

    SvaraRadera
  5. Är det bara 2 dl mjölk, en femtedels liter?

    SvaraRadera