tisdag 15 oktober 2013

O Som I ...

Ovanlig Orkidé

Idag kommer en bild på min lilla fina orkidé, alldaglig och vanlig kan någon kanske tycka men så är det inte. Den här lilla ljusgula är 10-15 cm här och blommar under sommaren med en blomma på ca 4-5 cm.  För över 20 år sedan "råkade" jag få med mig den hem som en liten parvel i handväskan från Thailand., sedan dess har den bott hos mig.  När livet har sett ut att vara slut har den fått åkt till min mamma som vårdat med grönare fingrar än någon annan kan ha, så lever den igen. Ett tag hade vi två små plantor men sedan blev den väldigt dålig och vi trodde att det var helt kört, då rötterna nästan var helt borta. Men nej då, snälla mamma lyckas bygga ställning så den kunde stå och andas på den varje dag, droppade vatten och i sommar har hon fått den att blomma igen, helt otroligt. Vad plantan heter? Jo, det har en orkidéexpert talat om så jag hade en lapp som såklart lagts på ett fiffigt ställe. Vid ett senare tillfälle har en annan kunnig tittat på den och både dessa män ojade sig och berättade att jag skulle kunna sälja en bit av den för flera tusen. Som ni förstår är den här lilla sötnosen inte till salu. Skulle någon där ute som tittar på bloggen av en händelse veta namnet, berätta det gärna och om någon skulle ha ett exemplar och inte vetat hur ovanlig den är så vet ni nu :) Nu för tiden bor den alltid hos min mamma det känns liksom bättre så.

Orkidéen får bli mitt bidrag i bokstavsutmaningen i dag hos Bara Sara och Fröken Foto. Klicka gärna in hos dom så får ni länkar till alla som är med i utmaning om ni vill se flera bilden, jag ska kika runt ordentligt i kväll.

10 kommentarer:

 1. Jag kan ju skryta med att den där ovanliga orkidén har jag sett i verkligheten! Dagens finaste O?
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var gulligt skrivet av dig, Kram K

   Radera
 2. Vilken spännande orkidé. Tack för en intressant historia!

  SvaraRadera
 3. Så fin orkide. Du fick in två O häftigt. Rolig berättelse om din orkidé. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Orkidéer som jag älskar. De är så vackra! Din låter väldigt intressant :)

  kramen

  SvaraRadera
 5. Vilken fin söt liten sak. Kul att du fått den att blomma om och om igen. Den får du vara riktigt rädd om.
  kram Helén

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar historia och vad har din mamma för fingrar, dom måste vara självlysande gröna! Orkidén är dessutom bedårande, jag älskar dom sorterna mer än någon annan. Kan det vara nån form av Paphiopedilum tro?
  Kramar

  SvaraRadera
 7. Det var den sötaste orkidé jag sett!
  Tur att du har en mamma som är bra på blommor.

  /Cecilia

  SvaraRadera
 8. Oj så fin!!! Busigt av dig men roligt för dig att ha

  SvaraRadera