fredag 18 oktober 2013

Botaniska Trädgården I NY


I morse skrev jag att det skulle komma några bilder från botaniska trädgården i NY och den stora rosträdgården som finns där, här är dom.

Trädgården som är riktigt stor ligger ute i Bronx och det var lätt att ta sig dit med tåg. Här fick man välja ut vilka delar man skulle besöka och vi började med ett ordentligt besök i stora orangeriet där flera växtzoner fanns. Bland annat en avdelning med lite ovanliga väster som hängbjörkar, prästkragar, stockrosor och andra för oss typiska sommarblommor, ja ni förstår här kände man sig väldigt hemma plötslig i det exotiska.

Åter till rosorna, väl framme vid rosenträdgården kunde jag bara njuta av alla dofter och att vi prickat in blomningstiden perfekt för vårat besök. Tänk hela den här anläggningen med rosorna är anlagd av en dam Peggy Rockefeller och här finns ca 4000 plantor och 600 olika sorters rosor, det blir ju några att dofta på :) vill ni se en liten film från rosträdgården klicka här och vill någon läsa eller titta mer på den här den botaniska trädgården klicka in på deras hemsida HÄR. Det finns en fantastisk butik som var perfekt att köpa roliga och  fina blommiga saker i, för min del blev det en vas och några presenter.

7 kommentarer:

 1. Så fint det verkar. Vi var aldrig där när vi var i NY. Värt ett besök ser jag. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Ja det var det verkligen och åker ni till NY igen så besök trädgården, blommar just inte rosorna så har ju olika årstider sin tjusning. Ha det fint Karin

  SvaraRadera
 3. Vilket fint ställe, rosor är alltid vackra!
  Ha en fortsatt trevlig Lördag ;)
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Hej på Dej!

  WOW! Vilken fantastisk trädgård! Och vilken fin blogg Du har!

  Jättekul att du hittade till min blogg och lämnade en kommentar. Hjärtligt välkommen på fler besök.

  Trevlig helg!
  Kram
  Monika

  SvaraRadera
 5. Kan jag tro det, att det var en ren och skär njutning att tillbringa en dag där! Underbart!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Det ser helt underbart ut.
  Jag älskar rosor. Min mormor hade hela sin trädgård full med rosor och min syster och jag fick välja ut varsen rosenbuske som var "vår egen". De är så vackra i sin prakt.
  Ha en härlig lördag

  Kramar
  Lene

  SvaraRadera
 7. Måste varit helt underbart för alla sinnen att promenera runt bland alla blommor. Ett bra tips när jag förhoppningsvis någon gång kommer till NY. Kramisar Tina

  SvaraRadera