fredag 11 oktober 2013

K Som I ...

Kärleksporten.

Idag var bildvalet inte så svårt så klart ska det spridas lite Kärlek och det är nog många som fått en och annan liten puss eller en ordentlig Kyss i Kärleksporten i Visby ringmur, för det är ju det som är poängen med kärleksporten.

En liten historialektion kanske:
Förr gick ju såklart vattenlinjen mycket högra upp mot muren och längst med vattensidan av muren finns flera igenmurade portar. Straxt bredvid kärleksporten finns just en sådan igenmurad port som är förlaga till kärleksporten som byggdes år 1872. Här hade det innan varit ett raserat ställe som fiskare använde som passage.

Kärleksporten är mitt bidrag till dagens fotoutmaning i bokstavsutmaningen hos fina bloggarna  Bara Sara och Fröken Foto, passa på att kommentera för idag är kommentarerna värda 2 kr till förmån för bröstcancerfonden. Lite extra rosa färg till min blogg idag så jag bjuder på en sommarros från botaniska som ligger precis innanför kärleksporten. En riktigt kärleksfull och trevlig fredagskväll på er bloggbesökare.

5 kommentarer:

 1. Hej vilken underbar ros man kan nästan känna att det är sommar. Ha en skön helg kram Beijan

  SvaraRadera
 2. Trevligt med lite historia. Kärleksporten. Den tänkte jag inte på när jag var där. Intressant. Får kika på den nästa besök. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker kärleksport och dina julstrumpor var helt underbara!!!
  Ha en fortsatt fin kväll!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 4. Kärleksporten... vilket härligt namn!

  SvaraRadera