I inlägget innan ikväll skrev jag lite grann om kött och här är receptet på min alldeles egen köttgryta.
Plocka fram:
1 kg grytbitar
Ett paket bacon
1 stor morot
1 palsternacka
1 röd paprika
2 stora gula lökar
1 purjolök
1 klytfri vitlök
1-2 dl majs
0,5 dl tomatpuré
1 burk krossade tomater
0,75 dl fond
1,5 dl öl
2 dl vatten
kryddor: salt, ordentligt med olika sorters peppar (five peppers krydda från santa maria), cayennpeppar, chilipulver, lite krossad timjan och en kvist rosemarin
Gör så här:
Skär köttet i småbitar och bryn dem i en stekpanna, häll ner i grytan. Skiva den gula löken i ringar och lägg i grytan. Klipp bacon i bitar och stek dem i stekpanna och häll ner i grytan. Sedan ska grönsakerna i slanta moroten och palsternackan fint, hacka vitlöken, skiva upp paprikan och blanda ner dem också. Häll krossade tomater, tomapuré, öl, fond och vatten. Låt nu grytan puttra på och krydda efter behag och smak, i min familj ska det vara kryddstarkt :) Skiva purjolöken grovt och lägg ner i grytan tillsammans med majsen. Låt en rosmarinkvist koka med en stund. Nu ska grytan bara så och småputtra till alls är bra, cirka 2 timmar totalt häll på lite mera vatten om det behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar