torsdag 27 september 2012

Dags För Batik Igen


Då var det dags igen för att visa lite batik i bloggen, förra veckan så jobbade jag lite med det. Använde samma märke på textilfärgen, Herdins, som sist. Den här sortens färg kan man även använda i tvättmaskin, men gick jättebra att använda till stora grytan också. Skillnaden var att man hade i mycket mera salt och fixeringen på en gång, tyckte det var lite mycket sköljning innan färgen försvann från sköljvattnet, men resultatet på färgen blev bra.

Den här rosa tröja till lilla söta Amanda fick många knutar innan mönstret var klart.

Gjorde även några knutar på lakansväv och linnetyg i den här rosa färgen som ska bli örngott och kanske någon kudde, vi får se framöver.Och de här knutarna skulle bli en tröja modell större, ett stor mönster på ryggen var beställt och det lyckades jag väl med ganska bra med. 


Dagens steg: 7075 (inte så många kanske, men idag har jag torkat 2 liter Ariel flytande tvättmedel från köksgolvet och det var också en prövning......)

2 kommentarer:

  1. Hej! Roligt att du lämnade en kommentar hos mig så att jag hittade hit till din fina blogg! Pysslade lite med batik när jag var liten tillsammans med mamma, väcker goa minnen! Gillar verkligen dina fina höstlövsrosor! /Maria

    SvaraRadera
  2. Hej, vad roligt att du hittade till min blogg också, välkommen tillbaka och tack för gullig kommentar, Karin

    SvaraRadera