lördag 15 september 2012

Gratinerad Totilini


Det känns som att det var väldigt länge sedan vi gjorde gratinerad tortilini här hemma och plötsligt kom vi ihåg en av våra gamla paradrätter. Funderade på varför den liksom försvunnit, beror säkert på att den innehåller pasta och grädde och lite grädde till, men gott är det.

Plocka fram:
Totilini använder Barilla ost
Färska champingoner
Broccoli
En stor gul lök, hackad
Grön och röd paprika, i småbitar
Purjolök, skiva grovt
Grädde
Chilisås
Buljongtärning
Curry
Svartpeppar och örtsalt
Ost att riva

Gör så här:
Börja med att lägg ner buljongtärningen i vattnet och koka tortilini i 11 minuter (enligt paketet), koka sedan broccolin och häll ner detta i en ugnsfast form. Bryn champinjonerna och lägg sedan ner dom i formen.
Såsen, hacka löken och bryn i en kastrull när löken är mjuk tillsätts paprikorna, låt det bryna en kort stund. Tillsätt ca 1 dl grädde, 0,5 dl chilisås och rikligt med curry, lite svartpeppar och örtsalt, rör om så det blir en tjock sås. Tillsätt sedan mer grädde i såsen så den blir "lagom" kanske 3 dl total och låt det puttra lite grann. Häll till sist i purjolöken i såsen så den blir varm och häll sedan såsen i formen. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i 250 grader till det har blivit fin färg. Jag brukar server en sallad till.

Dagens steg: 12345 (roliga "stegsiffror", dom har jag nog aldrig haft innan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar