Blivit bjuden på frasiga och knäckiga Äppleflan i helgen, mycket smaskigt till efterrätt och de verkade jättelätta att göra.
Det behövs:
färsk smördeg (finns att köpa på rulle)
äpple ca 1/2 per person
hackade mandlar
florsocker
strösocker
råsocker
- Blanda strösocker och florsocker, lika mycket av varje i en skål, mängden beror ju på hur många flan det ska bli.
- Kavla ut smördegen något och ta ut rundlar, en vanlig assiett är en bra storlek. Lägg assietten upp och ner och sporra runt om. Lägg rundlarna på bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.
- Skiva äpplena tunt och lägg på rundlarna, stör över sockerblandningen. Strö sedan på råsocker överst och till sist den hackade mandeln. Ju mera socker ju knäckigare blir flanen :)
- grädda i 250 grader i cirka 7 minuter eller till flanen har fått fin färg.
Gott med lite vaniljglass eller en klick grädde till.
Låter lätt som en plätt. Blir till att testa en kväll eller till helgen. Tack för tipset!
SvaraRaderaHåll till godo och lycka till, Karin
SvaraRaderaSer så gott ut!
SvaraRadera