tisdag 24 juli 2012

Virkad Mormorsruta Med En Popcorn Blomma

Min ruta nr:10

Här en en ny liten mormorsruta med en jättegullig blomma i mitten. Blomman är gjord av popcornsmaskor.  Mönstret hittade jag i boken, Stora boken om virkning.

Börja med att virka 4 lm och fäst till en ring.
Varv 1: 1 lm, 8 fm runt ringen.

Varv 2: 1 popcornmaska med 5 st i (3 lm (motsvarar 1:a st), 4 st virkas i första maskan) när garnet dragits igenom alla 5 maskorna så virka 1 lm för att låsa popcornet. Fortsätt att 7 popcorn till med 1 lm mellan varje blomblad. Det blir 8 blomblad, fäst varvet med 1 sm.

Varv 3: ny färg, fäst garnet med en lm i lm-båge och virka 2 lm (de 3 lm motsvarar 1:a st), virka 2 st, 1 lm, 3 st i samma lm-båge = ett hörn. Virka 1 lm, 3 st i nästa lm-båge, 1 lm. Och så ett hörn till 3 st, 1 lm, 3 st. fortsätt sedan med 1 lm och 3 stolpar tills varvet är klart avsluta med en sm.

Varv 4 ny färg, fäst garnet med en lm i ett hörn och virka 2 lm (de 3 lm motsvarar 1:a st), virka 2 st, 1 lm, 3 st i samma lm-båge = ett hörn. Virka 1 lm, 3 st i nästa lm-båge, 1 lm, 3 st i nästa lm-båge, 1 lm och så ett hörn igen. Fortsätt så till rutan är klar, virka en sm i toppen av de 3 lm och fäst garnet.


Provade hur rutan skulle se ut med en vit kant runt om (la den på mormorsrutekudden), det skulle ha blivit riktigt bra tycker jag. Gillade verkligen att virka den här rutan den blev så fyllig och fin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar