Gått och sneglat på den gamla glassmaskinen ett tag nu kommer ju ihåg hur god glass det blir. Så igår kväll tog vi fram den och gjorde smaskig hallonglass, a
nvänder mig av receptet utan ägg som det blir en krämig och bra glass av. Använder frysta bär så att själva glassprocessen går lite snabbare, alla bär som passar till glass blir bra, hallon, smultron och jordgubbar är bra sorter. Kanske inte det nyttigaste man kan äta men himmel och plättar vad gott det är.
Receptet
250 g frysta bär
1,25 dl socker
0,5-1 msk citronsaft (beror lite på fruktsort)
1 dl mjölk
1 dl grädde
Blanda allt till en jämn smet och häll i maskinen, kör tills glassen är klar (kan vara bra med en stund i frysen också). Sen är det bara att njuta!
Ny glassort blev det idag, ananas. Följde receptet men tog bara 0,5 msk citronsaft. Köpte en liten färsk ananas och finhackade den och tog nästan allt till smeten. Glassen blev härligt syrlig och jättegod.
Nu blir jag lite nyfiken på hur gotlänningarna plötsligt hittat mig. Kul är det i alla fall för då hittar jag också nya, fina bloggar. =)
SvaraRaderaMumsig glass! Jag har ju också en sån där maskin någonstans...
Vilken himla massa härlig virk-inspiration! Hit kommer jag gärna tillbaks.
Du är så välkommen tillbaka och hoppas att du hittar någonting kul, Karin
SvaraRaderaMums!!!!!
SvaraRaderaMums va det verkar smaskigt att äta.
SvaraRaderaMargit(maxelonia)