fredag 28 oktober 2011

Krabbpaj

Det här är en mumsig paj som kanske inte riktigt är kallorisnål eller nyttigast i världen , men den är riktigt god det kan jag lova och ännu godare med en bra sallad och vitt vin till.

Deg: till en vanlig pajform
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl smör och rapsolja (arla)
2 msk kallt vatten

Krabbstuvning:
2 msk smör
4 msk vatten
2 burkar krabba
spad från 2 krabburkar
1 stor purjolök, fint skuren
0,5 - 0,75 dl mjölk
2-3 dl grädde
peppar och salt

Riven ost

Börja med att göra pajdegen och låt den sedan ligga kallt en stund i kylen, platta ut i formen ( om det är en stor form gör en och halv sats deg), nagga, grädda i 225 grader i 15 min.

Dags att göra stuvningen, börja med att smälta smöret i en kastrull, i med mjölet och gör en bottenredning. Häll i mjölken och krabbspadet rör med en visp till klumparna löst sig, häll i grädde och låt koka ihop lite grann. Peppra och salta. Häll i krabbköttet och den fint skurna purjolöken, låt koka ihop tills det har en bra krämig "stuvningstjocklek". Häll upp i pajskalet. Strö lite riven ost över och grädda i ugnen på "grill" till osten har fått en fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar