Recept
100 g smör eller margarin
100 g mörk blockchoklad (jag använder fazer 70%)
1,5 dl grovhackade hasselnötter
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna (20x30 cm är det bästa måtten) vik upp papperet på kanterna.
Smält smöret och chokladen i en kastrull på svag värme, låt det svalna lite. Grovhacka nötterna
Blanda ner uppvispat ägg och de torra grejerna i kastrullen, rör till en jämn smet. Bred ut den i formen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 min. Kakan ska fortfarande vara lite lös, det är bättre att den står för lite i ugnen än för länge. Skär upp i rutor. Mums i mums hoppas jag att ni tycker.
Nu ska jag dricka the och virka lite på en häxa.
Dagens steg: 10305 (och soppa)
Men så trevligt :) Jag kan tänka mig att Anders blir helt till sig när han inser att det serveras kakor! Ha en finfin dag. Krams
SvaraRadera