Här är gårdagens äppelkaka. Det här är nog min favoritäppelkaka, receptet kommer från tidningen Buffé (2008) och heter Bittes Äppelpaj. Receptet är egentligen på 6 äpplen och är till 6 personer, jag brukar ta 4 äpplen men samma mängd smet det blir ju liksom lite mera av det goda då.
4 Äpplen
150 g Smör
3 dl Havregryn
2 dl Socker
0.5 dl Ljus sirap
1,5 dl Vetemjöl
0,5 tsk Bakpulver
2 msk Mjölk
Skala äpplena, skiva tunt och lägg ner i en smord form. Smält smöret i en kastrull, ställ åt sidan och blanda i alla ingredienserna och rör om till en mysig smet. Häll smeten över äpplena och grädda i ugnen 25-30 min på 175 grader, det ska vara lite knäckigt på kanterna. Supergott med vaniljglass till.
Tack för receptet, det var nog den godaste äppelpajen jag smakat :) Stina
SvaraRadera