lördag 2 februari 2013

Torsk Med Gratinerade Sparris

Det här är en god torsk som är övertäckt med sparris som gratineras i ugnen. Gjorde den igår och det går fort att fixa till torsken.

Det behövs:
Färsk eller tinad torsk, mängd efter antal pers.
1 purjolök
citron att pressa
3 dl grädde (jag har vanlig men det går ju förstås att välja fetthalt efter smak)
0,5 hummerfond
grovriven smakrik ost
Sparris, antingen lättkokt färska eller tinade
lite olja
salt och citronpeppar

Gör så här:
Smörj en ugnsfast form med olja och skiva purjolöken grovt och lägg i botten. Lägg på torskfilerna och krydda. Blanda sedan grädden, fonden med citronsaft (1 dl grädde till 1/2 msk citronsaft kan vara lagom), häll blandningen på fisken. Lägg sedan på sparrisen över fisken så att det täcker. Strö sedan över med riven ost.

Grädda i ugnen ca 20-30 minuter (beroende på fisken, mängd och om den varit fryst)

3 kommentarer:

  1. Mmmm ser riktigt gott ut!
    Önskar en trevlig lördagskväll!
    Kram
    Anneli

    SvaraRadera
  2. Mums!
    Tack för receptet!
    Kram!

    SvaraRadera