torsdag 14 mars 2013

Grillade Fiskspett


Igår gjorde jag grillade fiskspett i ugnen ,har ju ingen gasolgrill precis :) Det gick hur bra som helst.


Så här gjorde jag:
Började med att skära lax och torsk i lagom bitar och lade ner bitarna i en marinad och olivolja ca 1 dl och 1 pressad lime och krydda det med grovmalen peppar och chiliflaks. Fisken fick ligga i marinaden 25-30 minuter.
Skar upp grönsakerna i lagom bitar, använde mig av röd och grön paprika, purjolök, rödlök i klyftor, färska championer och små broccolibuketter.
Ugnen på "grill" och på 225 grader, i ca 15 minuter och spetten placerade högt upp. När spetten var klara jag lade upp dom på ett stort fat som jag fyllt med romansallad.

5 kommentarer:

  1. De låter gott. Har en del fiskälskare här i huset så det var ett toppenbar tips. Du är bra på att dela ut sådana. TAck!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det var snällt skrivet av dig och hoppas att era grillspett blir mumsiga, gott med den kalla limesåsen till som jag har på bloggen. Ha det bra Karin

      Radera
  2. Ser jättegott ut! Vi älskar fisk.

    SvaraRadera
  3. Alltid så härliga recept :) Ha en bra fredag. Anna

    SvaraRadera
  4. Älskar fisk i alla former o spett är bara mums. Ha en härlig fredag. Kramisar Tina

    SvaraRadera