lördag 9 mars 2013

Frisk Coleslow Med Curry Och Äpple

Den här coleslowsallen är frisk i smaken och passar perfekt som ett tillbehör till fisk men kan tänka mig att den blir poppis hos oss till sommarens grillningar.

plocka fram:
1 medelstor rödlök
1 syrligt äpple
strimlad vitkål, mångd ? en klyfta på 1/6 del huvud kan vara lagom, (beroende på storlek).
1/2 dl lättmajonnäs
1/2 burk lätt creme fraiche
curry, jag tar ordentligt så att det blir en ganska stark och tydlig currysmak.
örtsalt, nymald svartpeppar
lite gurkmeja

Gör så här:
Blanda majonnäsen och creme fraichen och kryddorna i en skål. Riv äpplet med skal på det grova på rivjärnet, strimla rödlöken i fina bitar och rör ner detta i blandningen. Strimla eller riv vitkålen fint och blanda sedan ner i salladen. Ta lite i taget så att det inte blir för mycket vitkål. Låt coleslowen stå och dra ett tag innan servering.

Blir det en klick över är det inte fel på en knäckemacka heller :)

1 kommentar:

  1. Det ser väldigt Gött ut. Ska pröva den idag. Tack för tipset.
    Ha en fin dag
    .Kram Yvonne

    SvaraRadera