lördag 25 januari 2014

Rostade Klyftpotatis Med Rödlök Och Rosemarin

Rostade klyftpotatis i ugnen är ju inget konstigt utan bara himla gott. 

Så här gör jag mina klyftpotatis med rödlök och rosmarin: tvättar potatisen och delat dom i klyftor (6 på en potatis eller 8 om de är stora) och lägger dom på en plåt med hög kant. Ringlar över olivolja och strör över rikligt rosemarin. Sätter in plåten i ugnen till att börja med i 15 min i 225 grader. Tar ut plåten och lägger på rödlöks klyftor och låter sedan plåten stå inne ca 10-15 min till. Tiden är ju beroende på hur stora potatisklyftorna är.
Det som också är bra med klyftpotatis förutom att de är himla goda är att de passar lika bra till en fiskbit som till kött, en fördel hos oss där vi ofta äter olika.

6 kommentarer:

  1. Mmm, så gott! Det behöver inte vara så krångligt för att bli vansinnigt gott.

    Ta hand om dig och ha en fortsatt fin helg Karin!♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Mums, så gott! Älskar potatis i alla former! Klyftisar är såå gott.....
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Åh så gott det ser ut!

    Tack och tack snälla du <3 Jennie

    SvaraRadera
  4. Och lite flingsalt på det:-) Toppen!

    SvaraRadera
  5. Så gott det ser ut. Ha det bra Kram Pernilla

    SvaraRadera