torsdag 9 januari 2014

Virkat Mobilfodral Med Lite Glitter


Min mobil behövde ha ett mjukt fodral som den ha kan på sig när den tex ligger i väskan och far runt eller i fickan med nycklar i. Så lite händig som man är (ha ha ha) så virkade jag ett som blev tajt och sitter som en smäck. Fodralet är virkat i samma garn som jag hade till snöstjärnorna och det heter Freja Lamé och kommer från svarta fåret. Det är ett Akrylgarn med lite silverfärgat metall i så det blir lite lagom "glammigt" virkade med virknål 2,5 så det skulle bli tätt och ganska kompakt.

Mitt mönster på mobilfodral som har en fin botten, finns här,  och till iPhone längst ner i det här inlägget. Man utgår ifrån några lm i botten och virkat runt till lagom längd. Lätt och det blir fint. Avslutade fodralet med att virka sm runt sista varvet och med en liten fläta som dekoration. Med det här garnet virkade jag 16 lm att börja med till en iPhone 5s.
Provade med en liten fin rosett, men det blev för juligt.
Gör så här:
 börja med att virka lm, det ska vara lika många som telefonen/kameran är lång i botten (de här lm virkas det i två  gånger men åt olika håll). Virka en lm till och vänd arbetet och virka fm tillbaka. Virka 2 fm i den sista maskan.
Virka sedan åt andra hållet i lm-bågen. Virka 2 fm i den sista.
Nu är botten klar. Fortsätt sedan att virka uppåt så många varv som mobilen är lång, Klart!

11 kommentarer:

 1. Riktigt tjusigt fodral! Ett sådant skulle nog min mobil uppskatta, men själv skulle jag nog glömma bort att stoppa ner den i det!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får säga till om mobilen vill ha ett :) Kram

   Radera
 2. Så fint!! Jättegulligt mobilfodral :)

  Sv: Dom röda muggarna med små stjärnor gillar jag också. Det var inte lätt att välja :)

  SvaraRadera
 3. Så praktiskt och fint mobilfodral. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Snyggt mobilfodral !!! Jag har också ett sådant fast grönt med en sol på. Perfekt för det skyddar ju så bra.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Vad kul att du kikade in hos mig! :)

  Och vilket fint fodral! Det där med att virka har jag inte riktigt fått till. Försökte mig på mormorsrutor härom året, tänkte göra en filt. Men det är lite för pilligt för mig....lite otålig. :)

  Kram Jennica

  SvaraRadera
 6. Nämen så fint! Tyckte rosetten var såå fin på! Jag stickar ju men virkar sällan,har tänkt på det iallafall..Trevlig helg ♥ Gunilla

  SvaraRadera
 7. I det fina fodralet kommer mobilen att ligga tryggt. Så fint. Kram

  SvaraRadera
 8. Vilket fint fodral du gjort! Dessa mobiler behöver verkligen skyddas!
  Ha en fin helg, kram Suss

  SvaraRadera
 9. Jättefint ... ja det är bra att som skydd för den där kära ägodelen ... jag virka en knapp och en hälla så det gick att knäppa så föll inte mobil ur ..
  Tack för ditt besök ..Ha det bäst .

  SvaraRadera