Bakat Rimbobullar, det är en kalljäst bulle som tar en bra stund att baka men som är mumsigt god när de väl är klara. Onyttiga? Inte ett dugg :) De här bullarna behöver man inte grädda på en gång utan det går bra att lägga in dom i frysen när de jäst klart, ta fram och tina och grädda en annan dag, smidigt.
Det här behövs: till ca 25 bullar
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat margarin
1 msk socker
ca 6 dl mjöl
Fyllning:
75 g smör
3 msk socker
3 tsk vaniljsocker
(rör samman detta till en god fyllning)
Ner med jästen och smula sönder i en bunke, häll på mjölken och rör till jästen löst sig. Dela det mjuka margarinet i små bitar och klicka i, häll ner socker och mjölet och rör / arbete till en deg snabbt. Mjöla en bänk och kavla ut till en stor rektangel minst 40x40 cm. Dela in degen i rutor som är ca: 8x8 cm. Klicka ut fyllningen på fyrkanterna och vik upp hörnen över fyllningen. Ställ bullarna i formar på en plåt och låt dem jäsa i ca 2 timmar.
Pensal bullarna och grädda mitt i ugnen 250 grader i 5-8 minuter. Jag hade lite hackade nötter på mina bullar den här gången. Men på rimbobullar är det nog vanligare med lite glasyr (1 dl floursocker och 1 msk vatten) som man glaserar innan de serveras.
Man kan också göra en annan inte så dum variant på den här bullen som jag visar om någon dag :)
Dagens bästa: nybakad bulle och en kopp the
ah mina favo bullar tack för receptet
SvaraRaderaha en riktig skön helg
vi åker och jagar de sista kantarellen i morgon om det är väder.på söndag måste vi utforska malmös ny a varohus emporia ja ja det blir många steg smile
Ser goda ut!
SvaraRaderaTill glasyren, vad är det som man ska ha 1 msk av? Vatten?
SvaraRaderaVatten , bara vanligt vatten som du blandar med floursockret. Tack för att du sa till mig om det :) Karin
SvaraRadera