5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk stött kardemumma
2 tsk bakpulver
125 g margarin
2 dl mjölk
lite pärlsocker att strö uppepå kakan
Blanda allt till en smet. Smält margarinet och låt svalna av. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan mjölken och margarinet. Kläm fast bakplåtspapper i en form med avtagbar kant och häll i smeten, det går också bra att grädda kakan i en gjutjärnspanna. Strö på lite pärlsocker och grädda i ugnen i 175 grader i 45 min.
Dagen steg: 10600 (skogspromenad och fika efter det)
tack min älsta dotters vän har ägg allargi
SvaraRaderabehövs recept
Vad bra att jag kunde bidra till din receptsamling, framöver i vår kommer även en smaskig tårta :) Karin
SvaraRaderaMen hur gör du med smöret, smälter du det?
SvaraRaderaHejsan! Tack för att du frågade så jag kunde skriva lite mer utförligt i receptet, hoppas det blir bättre nu för den här kakan är supergod. Ha det bra Karin
RaderaDen är så lätt att göra och otroligt god. Jag brukar byta ut mjölken mot filmjölk. Smaskigt. Tack för receptet :)
SvaraRadera