söndag 8 april 2012

Citronsås Som Passar Till Lax


Den här citronsåsen passar perfekt till lax i alla former, en fräsch sås som är mycket frisk i smaken samtidigt som den är krämig och supergod. Igår åt vi ugnsbakad färsk lax, smörstekt sparris och mandelpotatis till, passade bra så här på påsken.

Här är receptet:
Skalet av en citron (finhackat)
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
Saften av en halv citron (smaka av efter hand så det inte blir för surt)
lite salt och citronpeppar

Börja med att koka de finhackade citronskalen i 1 minut och låt dem sedan rinna av. Koka upp creme fraichen, grädden, fiskbuljongtärningen, vispa så allt blandar sig väl. Krydda och tillsätt sedan citronskalen och citronsaften.

Receptet går jättebra att dubbla, såsen brukar ha en försvinnande åtgång :)

1 kommentar: