söndag 1 april 2012

Frukostbröd Med Rostade Havregryn


Det här var ett nytt recept för mig och jag tyckte att frukostbullarna både såg goda ut på bilden (hittade receptet i en tidning för ett tag sedan) och att de verkade lite nyttiga. De var lite annolunda att baka men det är alltid kul att prova något nytt. Frukostbullarna blev jättegoda och var verkligen saftiga. 

Här är receptet:
3 dl havregryn, rostas (ger en nötig smak)
5 dl kallt vatten
50 g jäst
½ dl linfrön
1 msk honung
2 msk olja
1½ tsk salt
8 dl vetemjöl special
duschflaska

Gör så här:
Börja med att rosta havregrynen i en torr stekpanna på medelvärmet, havregrynen är klara när de fått lite färg och det knäpper i dom. Häll ner grynen i en degbunke och häll på vattnet rör om. Smula ner jästen, tillsätt sedan honumg, olja, salt, linfröna och blanda allt. Till sist hälls mjölet i, degen blir kladdig. Mjöla (sikta) en bakduk väl och klicka sedan ut degen i två länger ca 35 cm långa, stö lite mjöl över. Låt jäsa i 30 minuter. Skär sedan upp längderna försiktigt i trekanter och lägg bitarna på bakplåtspapper. Ställ in plåten i mitten av ugnen och duscha sedan med vattenflaska in i ugnen några gånger.

Grädda i 250 grader i 8-10 minuter.

 
Passar jättebra som lunchmacka också :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar