Häromdagen blev jag bjuden på det här brödet och det var verkligen supergott. Så idag blev det att baka bröd på förmiddagen och det är nog ett bröd jag kommer att baka många gånger framöver, perfekt att det inte ska jäsa. Kommer nog att slopa russinen nästa gång och ta i mera nötter istället. Receptet finns på recept.nu men jag skriver det här också så slipper ni leta för det här måste bara bakas.
16 GREJER BEHÖVS:
4,5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap (jag använde ljus)
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2,5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkrydda
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin
Gör så här:
Dags för ugnen! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar