onsdag 4 september 2013

Heta Räkor Med Chili Och Couscous


Många smaker - Mycket räkor - Ganska starkt - Lättlagat - Låter det bra då ska ni absolut prova de här heta räkorna med chili och couscous.

ett halv kilo räkor (utan skal)
0.5 msk grönsaksfond
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter
250 g cocktailtomater (ett tråg)
en halv purjolök
1 röd spetspaprika
örtsalt och grovmalen svartpeppar

Hacka den gula löken, finhacka den urtagna chilin och hätta upp enpanna pch fräs detta och vitlöken i olja tills löken är mjuk.

Koka cousousen efter hur mycket man önskar. Låt stå och dra under lock 5 min.
Lagar man till två personer ta bara lite cousous ca 1 dl, och det blir jättegott med alla smaker, lagar man åt fyra personer ta 3 dl cousousoch det blir mer av det, tycke och smak, jag vill inte ha så mycket :)

Grovhacka paprikan ocd dela tomaterna och ha ner det i lökblandningen. När tomaterna faller sönder lite tillsätt finstrimlad purjo, räkorna och rör om. Blanda sedan ner couscousen efter hur mycket man vill ha i.

2 kommentarer:

  1. Mums så gott det låter. Jag gillar räkor jättemycket. Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Det där låter jättegott!!! Kram Anna

    SvaraRadera