söndag 15 september 2013

En Grön Och En Röd Sallad Till Maten


För andra gången kommer ett recept från torsdagens lilla middag :) Jag serverade en GI lax med hasselnötter i en citronsås och till den bara grönsaker i form av två olika sallader en röd och en grön, eller en kall och en varm om man så vill.

Den Röda salladen / Tomat och Rödlöks sallad
Inga konstigheter utan en vanlig tomat och lök sallad men jag gjorde på rödlök. Det här är en sallad jag ofta gör som tillbehör och jag tycker det passar till nästan allt och så blir det väldigt gott också.

Så här gör jag:
Tog 4 stora väl mogna tomat som jag skivade upp och blandade med en gigantiskt stor rödlök som jag också skivade i tunna ringar. Ner i en skål och sedan hällde jag 1 del hallonbalsamvinäger och 2 delar olivolja med mycket smak (olja från Kreta gillar jag). Blandade runt tillsammans med några ordentliga tag från svartpepparkvarnen.

Den Gröna salladen / En Varm sallad
Serverar man inget ris eller potatis till varmrätten tycker jag det är bra med en varm lite matigare sallad också.

Så här gör jag:
Sköljer och delar en stor broccoli (eller två små) i mindre buketter. Sköljer ett par ordentliga nävar med sockerärter och delar en purjo i 2 cm stora bitar. Hettar upp en stekpanna med i en klick smör, ja, ni läste rätt smör ska det vara :) och lite rapsolja. Skruvar ner plattan till medel och lägger i broccolin, när broccolin är halvklar tillsätter jag resen av grönsakerna och låter allt ligga i stekpannan till broccolin är perfekt att äta, lite småknaprig sådär. Till sitt så strör jag över lite flingsalt.

4 kommentarer:

  1. Ah, den gröna salladen låter och ser god ut! Jag är inte någon stor tomatvän, så den gröna varma salladen passar därför bättre! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Mmmmm så mycket gott o den där laxen låter fantastisk god. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  3. så gott det låter... och att bara äta fisk/fågel/kött tillsammans med grönsaker är gott, tycker jag!

    SvaraRadera