Plocka fram:
150 g smör
3 dl socker
1 dl cacao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl.
Så här gjorde jag.
Börja med att ta fram en form med avtagbar kant, bakplåtspapper i botten och smörj kanterna.
Smält smöret i en kastrull och ta från platten, rör sedan ner sockret, cacao och vaniljsockret. Rör i ett ägg i taget och tillsätt sist mjölet. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 20 min. Tårtan ska vara lite lös i mitten.
Tryffelfyllnaden:
1,5 vispgrädde
2 msk smör
200 g ljus choklad (jag använder Odense kaka)
När kakan är i ugnen, kokar mann upp grädden och smöret, ta från plattan och blanda i den finhackade chokladen, låt chokladen smälta. Låt sedan tryffeln stå i kylen ca 1 timma så att den blir lite halvstelnad.
Ta sedan fram tryffeln och bred den på tårtan. Hacka påskiga nonstop och strö över tårtan så att de liksom sjunker ner lite i smeten.
Låt tårtan stå kallt minst en timme innan servering. Jag serverade vispad grädde till tårtan.
Glad Påsk och hoppas att tårtan blir bra om ni provar :)
oj sâ smaskig den sâ ut! Kan tänka mig att man blir regält mätt efter en bit. Glad pâsk!
SvaraRaderaMen såå gott!
SvaraRaderaTack för receptet!
Glad påsk!
Kram Jenny
Mmmm ser verkligen gott ut!
SvaraRaderaGlad Påsk!
Kram
Anneli
Ser fantastisk ut!!! :)
SvaraRaderaGlad påsk!
Kram Malin
Den ser verkligen supersmarrig ut!=0))
SvaraRaderaVilken härlig blogg du har.. Smyger in här lite då och då och blir alltid lika glad av dina inlägg :)
SvaraRadera