Supersnabba, superenkelt, superstarkt, supergott kan det bli bättre? Japp, det innehåller inget onyttigt alls utan är rena smalmaten, skippa riset och det är perfekt :) Ibland är det bråttom och då är de frästa räkor kanonbra och det här finns alltid hemma i frysen.
Plocka fram:
300g skalade frysta räkor
vitlök efter tycke och smak
2-3 msk finklippt fryst dill
örtsalt, ordentligt med svartpeppar och cayennepeppar.
Så här gör jag:
Om det är frysta räkor brukar jag "bränna" av dom i en varm stekpanna först och försiktigt hälla bort vätskan. Värmer upp lite olivolja och häller ner räkorna tillsammans med två pressar vitlöksklyftor och låter det fräsa på. Häller sedan i den finklippta dillen och kryddorna. Upp med räkorna i en skål och strör lite havsalt över, klart! Gott till bara en grönsallad tycker jag men övriga familjen vill gärna ha ris till.
Mums ser supergott ut!
SvaraRaderaKram
Anneli
Mmmmmm låter hur gott som helst. Älskar enkla goda recept. Ha en mysig fredag. Kramisar Tina
SvaraRadera