onsdag 6 mars 2013

Heta Räkor Med Dill

Supersnabba, superenkelt, superstarkt, supergott kan det bli bättre? Japp, det innehåller inget onyttigt alls utan är rena smalmaten, skippa riset och det är perfekt :) Ibland är det bråttom och då är de frästa räkor kanonbra och det här finns alltid hemma i frysen.

Plocka fram:
300g skalade frysta räkor
vitlök efter tycke och smak
2-3 msk finklippt fryst dill
örtsalt, ordentligt med svartpeppar och cayennepeppar.

Så här gör jag:
Om det är frysta räkor brukar jag "bränna" av dom i en varm stekpanna först och försiktigt hälla bort vätskan. Värmer upp lite olivolja och häller ner räkorna tillsammans med två pressar vitlöksklyftor och låter det fräsa på. Häller sedan i den finklippta dillen och kryddorna. Upp med räkorna i en skål och strör lite havsalt över, klart! Gott till bara en grönsallad tycker jag men övriga familjen vill gärna ha ris till.

2 kommentarer:

  1. Mums ser supergott ut!
    Kram
    Anneli

    SvaraRadera
  2. Mmmmmm låter hur gott som helst. Älskar enkla goda recept. Ha en mysig fredag. Kramisar Tina

    SvaraRadera