Igår serverade jag den här laxen som fått ligga i citronmarinad innan den ugnsbakades. Laxen blir saftig och får en fin smak av citron.
Gör så här: Färsk eller tinad lax så att det blir lagom mängd. Lägg ner bitarna i en bunke och häll i rikligt med olivolja och saften av en citron (1 dl olja och 1 citron) krydda med örtsalt och citronpeppar och vänd alla laxbitarna så att de får marinad på sig. Låt stå i rumsvärme 1- 1,5 timme. Vänd bitarna någon gång.
Lägg upp laxbitarna på en plåt och ställ in i ugnen ca 20 minuter i 225 grader.
Jag tycker det är fint att lägga upp på stora fat, så igår pressade potatis jag ett stort fat fullt och lade sedan upp laxbitarna på potatisen. Garnerade fatet med snabbstekta sockerärter (hettar upp olja i en stekpanna och fräser ärtorna snabbt). Sedan en grönsallad och supergoda citronsåsen som jag haft på bloggen innan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar