Sorbeten gör jag i glassmaskinen och det här receptet räcker till 5 fyllda apelsinhalvor.
Apelsinsorbet gör jag så här:
Börja med att koka en sockerlag. Blanda 2,5 dl vatten och 1,5 strösocker och koka upp, låt sedan sjuda 2-3 minuter. Låt sockerlagen svalan helt. Jag gör i förväg och låter den stå i kylen.
2,5 dl färskpressad apelsinjuice (ca:3 apelsiner)
saften av en halv citron
Blanda citrussaften med sockerlagen och häll i maskinen. Gör iordning apelsinerna genom att gröpa bort allt kött. Se till att det inte är något hål i botten och att apelsinen kan stå rakt. Det kan vara bra att ha någon extraapelsin om någon spricker i skalet. Fyll apelsinhalvorna med sorbet och ställ in dom i frysen till det är dags för att baka av dom.
Marängen:

Spritsa eller klicka på marängen på de frysta apelsinerna och grädda i mitten av ugnen i 250 grader tills marängen har fått fin färg. Ett tips kan vara att vakta noga :)
Mmmm så god mat du gjort både varmrätten med lax o den här desserten ser mumig ut. Ha en fortsatt härlig helg. Kramisar Tina
SvaraRaderadet blev gott smile
SvaraRaderaDe där lät ju riktigt gott
SvaraRaderaKram kajsa