Kakan tar en stund att göra, smöret ska vara rumsvarmt och cacaoblandningen ska bli kall.
Det behövs:
1 dl cacao
2 1/4 mjölk
1 1/4 socker
-----------------
125 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
----------------
2 ägg
1 1/2 msk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Smörj och bröa en avlång form, ca 1,2 l.
- Börja med att blanda cacao, mjölk och 1 1/4 dl socker i en kastrull, koka upp och låt det svalna.
- Rör smöret och 1 1/2 dl socker pösigt.
- Tillsätt äggen och vaniljsockret, rör ihop.
- Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner det i smeten växelvis med cacaoblandningen.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timma i 175 grader.
Lycka till och hoppas ni gillar den här maffiga chokladkakan
Det där såg ju helt galet gott ut! Mums! :)
SvaraRaderaOj, så gott det verkar och så har du gjort den i en så fin form. Undrar om inte jag har en sån också - ska göra precis likadant som du vid tillfälle, receptet är sparat!
SvaraRaderaAgneta kram
Hallå på er! Kul att ni tycker det ser gott ut. Visst är formen fin, kul att kunna plocka fram lite riktigt gamla grejer från skåpen ibland. Karin
SvaraRaderaLåter gott! Den ska jag testa att baka tllsammans med mitt barnbarn idag. Jag har en precis likadan form som du, och jag tycker den är så fin.
SvaraRaderaÅh, en helt sådan där vanlig chokladkaka, så himla gott. Fin form, hoppas hitta en på loppis.
SvaraRaderaMen så lustigt, är rätt säker på att det var det receptet jag började läsa förra veckan när jag skulle baka mjuk pepparkaka. Tänkte att den måste jag baka nästa gång! Ser väldigt god ut : ) Hoppas ni får en trevlig fredagskväll! Kram Hannah
SvaraRaderaJättegod!! Jag provade denna idag. Jag använde en rund form med hål i mitten och hade den inne i ugnen i ca. 35 min.
SvaraRaderaKan verkligen rekommenderas !!! Mvh Stina
Vad kul att ni gillar kakan, Karin
SvaraRadera