söndag 19 januari 2014

Sukiyakilax

Japansk matlagning låter ju lite flått att bjuda på och den här rätten är verkligen inte svår att fixa till. Så ikväll fick bästa vännerna äta Japanskt till middag :)
Såsen från Blue Dragon är bra

Recept till 4 personer:
ca 600 g lax (tinad funkar fint).
1 flaska sukiyakisås (150 ml)
2 morötter
1 stor purjolök
ca 200 g färska champinjoner
brytbönor av något slag

Börja med att skära laxen i små kuber 3 cm stora och lägg dem i en skål och häll på sukiyakisås så det täcker ca 1 dl. Låt sedan står minst  30 min idag stor min lax i kylen 2 timmar. Skala och skär morötterna i tunna slantar, dela svampen om det behövs, skär bönorna på mitten och gör stavar av purjon. Stek sedan laxbitarna i olja i het panna 3-4 minuter, ta upp och lägg år sidan. Fräs morötter och svamp ett par minuter och lägg sedan i de andra grönsakerna. Häll sedan i resten all sukiyakisås i stekpannan och koka ihop någon minut. Lägg sedan tillbaka laxen i pannan och vänd ner försiktigt. Servera med jasminris och kanske någon färsk grönsak till.

6 kommentarer:

  1. låter ju jättegott, jag la upp det på min Pinterest sida, hoppas att det är ok ? Så skall även jag prova en gång.. senare i veckan.
    Jag fortsätter läsa din blogg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillar receptet det är ju alltid kul att kunna dela med sig. Lycka till med maten och välkommen tillbaka till min blogg , Karin

      Radera
  2. Mm... så gott det ser ut! Tack för receptet!

    Önskar dig en fin start på den nya veckan!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  3. Tack! Det ser väldigt gott ut. Det är bra att få middagstips, det är lätt att man lagar samma rätter hela tiden.
    Lena

    SvaraRadera
  4. Såg ju gott ut! Älskar ju lax:) Kul med nya tips! Ha en fin eftermiddag:) Kraam Gunilla

    SvaraRadera
  5. Ser jätte gott ut! Tack för tipset! Kram Jenny

    SvaraRadera