lördag 18 januari 2014

Bloggens Supersnabba Bullar Lite Som En Muffins, Men Inga Ägg


Hade egentligen tänkt att baka vanliga bullar i förmiddags men det blev inget med det. Men är man eller någon i familjen plötsligt paniksugen på nybakade buller så kanske de här Panikbullarna / Hastbullarna eller bara supersnabba Bullarna som blir som lite Muffins. (Ja det där med muffins tror jag det var väldigt många år sedan jag åt det). Hur som helst inga ägg eller jäst.

Sätt på ugnen och gör bullsmeten och när ugnen är varm är bullarna klara för att gräddas. Vill man ha the till är det klart lagom när bullarna är klara :) Låter bra eller hur! Här är receptet på ca 18 bullar.

Blanda 5 dl vetemjöl, 2,5 tsk bakpulver, 1 dl socker, 1 tsk kardemumma och tillsätt sedan 2 dl mjölk och 3/4 dl flytande margarin. Blanda väl och klicka ut i formar. Strö på lite pärlsocker och grädda i ugnen i ca 10 minuter. Klart!

4 kommentarer:

  1. Men oj så goda de ser ut;) Nu blev jag riktigt sugen på bullar;)

    Kram
    Annie

    SvaraRadera
  2. Det såg ju smarrigt ut. ha en skön kväll kram Beijan

    SvaraRadera
  3. Sådana bullar brukade jag göra i sommarstugan, lagom med jobb när man blir sugen en varm sommardag! Godast att äta bums!
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  4. Vilken nostalgi. Min farmor gjorde sådana bullar . De är så goda. Får nog testa att göra dem själv. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera