Här kommer receptet på en av mina favoritpajer, det är en kall paj som passar perfekt en helt vanlig fredag som idag med en sallad till eller på en buffé. Tycker om den friska smaken på räkröran och att skalet är lite grövre.
Pajskalet:
1,5 dl rågmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g smör
1,5 dl kesella
2 msk vatten
Blanda samman mjölet, bakpulvret och smöret, tillsätt sedan kesella och vattnet. Blanda till en bra deg och platta ut i en stor pajform, låt vila lite i kylen. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter. Låt sedan skalet svalna innan det fylls med räkröran.
Räkröran:
4 dl kesella gourmé
2 dl crème frech
1,5 dl finklippt dill (frysen går bra)
1,5 tsk örtsalt
1 krm cayennepeppar
1,5 msk dijonsenap
800 g skalade räkor i lake
400 g kräftstjärtar i lake
Rödlök
Börja med att hälla av laken på räkor och kräftstjärtarna. Börja sedan med röran, blanda alla ingredienser väl och tillsätt sedan skaldjuren. Hur mycket av räkor/kräftstjärtar man ska ha är en smaksak, men riktigt mycket är ju godast :) Smaka av och tillsätt ev. mer dill, senap och kryddor. Låt gärna röran stå och dra en liten stund, häll sedan ner den i pajskalet. Garnera pajen med skivad rödlök.

Lycka till och ha en supertrevlig fredag :)
Det där låter supergott. Jag har en kall paj med ananas och räkor som jag brukar göra! Här kan jag inte använda någon form av lök då gubben min inte tål det. Kram/Finas mammis
SvaraRaderaVill du göra den här så dekorera med avokado det blir också jättegott. Ha en fin lördag, Karin
RaderaVilket tips! Låter väldigt smarrigt. Det får jag testa. Kram Pernilla
SvaraRaderaLåter väldigt gott!! Älskar räkor!! Ja!! Håll koll efter utmaningen och häng med sen i oktober! Kram Sara
SvaraRaderaLåter hur gott som helst! Måste nog testas! Tack för recept!
SvaraRaderaKram /Maria