söndag 6 januari 2013

Vad Är Geocaching?

Den frågan fick jag häromdagen när jag skrev att jag hade virkat några små nya figurer till min geocaching. Att geocacha går ut på att leta små skatter som någon gömt runt om på speciella platser i naturen. Man går in på hemsidan och registrerar sig och laddar ner en app där man får tillgång till skatternas koordinater. Sedan är det bara att ge sig ut att leta reda på de små gömda skatterna. Skattena kan vara en sådan här liten burk som vi hittade igår i stenmur. När man hittat en skatt skriver man i loggen och om man vill kan man lämna en liten grej och kanske ta en annan i utbyte. Kul tycker vi och jag lägger en sådan här liten virkad figur i de skatter där de får plats.

5 kommentarer:

 1. Jag har appen men har inte kommit igång ännu. Får nog se till att operera mitt knä först så jag kan gå igen ;) Det ser jättekul ut!
  Önskar en skön söndag!
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 2. det är jättekul, lycka till med knät Karin

  SvaraRadera
 3. Tänk matte och jag som trodde att vi hittat en sådan där i en buske, in bland nässlor och snår och matte lyckades till och med nå plastburken som hängde på en gren. I låg en lapp där det stod att det var en insektfälla. Forskning pågick och fällan fick absolut inte röras!
  Där började och slutade vår Geocaching!
  Ha ett bra slut på Trettondagen!
  Puss från Melody

  SvaraRadera
 4. Du och jag kan leta tillsammans framöver ska du se, jag tror du är jätteduktig på att leta skatter, Kram K

  SvaraRadera
 5. Rolig grej o tänk vad glad den blir som hittar er skatt. Kramisar Tina

  SvaraRadera