lördag 25 februari 2012

Fyllda SmörgåsGifflar På Sportlovet

Fyllda SmörgåsGiffar

De här gifflarna är perfekta när det är dags för utflykt eller som en mumsig macka till the. Jag brukar även baka gifflarna när det är dags för en liten buffé och då kan en liten bit Brie vara en bra fyllnad. De går självklart att baka utan fyllnad och då är de goda med ost och marmelad, receptet passar bra till att göra andra små kuvertbröd av också. Gör man gifflar blir det 16 stycken och gör man några andra små kuvertbröd är 20 st. lagom för receptet.

50 g margarin
2,5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 tsk salt
0,5 msk socker
ca 7 dl vetemjöl

Smält margarinet och tillsätt mjölken det ska vara 37 grader, häll det sedan över jästen. Tillsätt salt och socker och det mesta av mjölet, degen ska vara slät och sprickfri. Jäs i 20 min. Arbeta in resten av mjölet, degen får gärna vara lite lös. Dela degen och kavla ut två stora rundlar som sedan delas i 8 bitar, 16 totalt (om du gör kuvertbröd formar du 20 små bullar). Fyll gifflarna med t.ex. ost och rökt skinka. Pensla och garnera med t.ex. sesam- eller vallmofrön. Jäs till dubbel storlek. Grädda i 250 grader i 8-10 min. Låt gifflarna kallna under bakduk (om de hinner kallna innan de är uppätna J).
Olika frön för olika fyllnad.

4 kommentarer:

  1. Oj vad der ser mumsiga ut, precis sådana som är perfekta till utflyktsfika. Ha det fortsatt bra på sportlovet. mvh Annie

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Kul att du gillar mina gifflar, du måste baka dom de är verkligen kanongoda. De brukar gå åt direkt när de är nybakade. Hejsan från Karin

    SvaraRadera
  3. Ser jättegott ut!! Måste jag prova snart!!

    SvaraRadera
  4. Tack för receptet, måste snarast prova. Låter jättegott.
    Kram Yvonne

    SvaraRadera