onsdag 29 februari 2012

Rödspätta Med Thailänds Smak

Här är recepter på en rätt går snabb att laga och som smakar mycket av ingefära, lime och kokos.

ca 400 gram rödspätta, 2 filér per person blir lagom
Fyllning:
riven färsk ingefära 2-3 msk
1 finhackad purjolök
salt och peppar
I formen:
purjolök
3 dl grädde
riven kokos
saft av lime

Gör så här:
Ta de tinade rödspättafiléerna, lägg filéerna platt på tex diskbänken, peppra och salta. Lägg sedan på den färskrivna ingefäran och den finhackade purjolöken på fisken och vik filéerna dubbelt. Smörj en ugnsfast form med lite olja, skiva purjolöken som är över och lägg i formens botten. Lägg i rödspättafiléerna. Strö över kokos på fisken och pressa sedan limen över. Avsluta med att hälla på grädde. Låt fisken stå i ugnen 15 min i 125 grader, fisken ska vara vit och ogenomskinlig. Lycka till och hoppas ni gillar den här fisken.

Dagens steg: 10455 (känns verkligen skönt att orka gå och var frisk igen samtidigt som solen lyser)

2 kommentarer:

  1. måste testa en gång alltid roligt med nya fisk recept

    SvaraRadera
  2. Gör gärna det den här fisken går fort att laga, lycka till. Karin

    SvaraRadera