tisdag 1 april 2014

Frasiga Gräddvåfflor


Förra tisdagen var det ju våffeldagen och visst blev det våfflor hos oss också, men det gräddades våfflor i söndags istället. Jag äter inte ägg så hos oss blir det frasiga gräddvåfflor som är äggfria. Ok det är lite grädde i dom men jag äter ett par våfflor om året och då är det helt godkänt.

4 dl vetemjöl
3/4 salt
3 dl kallt vatten
1 tsl socker
5 dl grädde

Vispa först upp grädden lite lätt. Blanda sedan ner mjöl, vatten, socker och salt och blanda sedan ner det i grädden. Smeten ska vara ganska tjock så man liksom klickar ner den i våffeljärnet. Låt smeten dra ett kort tag och grädda sedan våfflor.

Hoppas att ni gillar de här superfrasiga våfflorna, hos oss äter vi med lite vispgrädde och nykokt hallonsylt. Hur jag gjorde sylten kan läsa här.

3 kommentarer:

  1. Åh så sugen jag blev på våfflor nu då ;)
    Kramen

    SvaraRadera
  2. Så gott ! Åt själv våffla på jobb idag. Alltid gott! Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  3. oj oj så gott det är med våfflor

    SvaraRadera