tisdag 3 december 2013

Lucka 3, Mobilfodral Som En LovikkaVante


Ett mobilfodral måste ju finnas med i julkalender i år också, förra året var det i form av en tomte och i år fick det blir en liten lovikkavante :)

Har utgått från ett mönster från Garngrossisten men gjort det lite större så det ska passa en Iphone 5. Stickade med strumpstickor nr 5,5 och det gick åt ca 50 gram garn och lite rött att brodera mönstret med. Sticka så här:
Lägg upp 20 maskor fördelat på 4 stickor. Börja sedan med slätstickning i 7 varv och sticka sedan 1 varv avigt från rätan (det är här vanten viks sedan). Vik sedan arbetet så det blir som på bilden och sticka 27 varv slätstickning.
Nu är det dags att minska vanten/fodralet. Sticka 2 maskor tillsammans i början på sticka 1 och 3 och sticka 2 tillsammans i slutet på sticka 2 och 4. Sticka så tills det är 8 maskor kvar totalt (2 på varje sticka). Dra garnet igenom maskorna och fäst. Brodera några fina kryss på kanten och vips så behöver inte mobilen frysa i vinter :)

6 kommentarer:

 1. Så gulligt. Lite nostalgi när man ser lovikkamönstret. Hade själv sådana när jag var liten. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Jag har gjort ett likadant mobilfodral, roligt att sticka.

  SvaraRadera
 3. Vilket kul mobilfodral!

  Adventshälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 4. Vilket kul mobilfodral!

  Adventshälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 5. Så fina konstverk du gör! Ha en fiin onsdag vännen ♥ Gunilla

  SvaraRadera
 6. Häftigt!!! Jag älskar lovikka :))) Kram Anna

  SvaraRadera