lördag 7 september 2013

Herr Kantarell Och Fästingar


Hallå Herr kantarell! Å vad glad jag blev i skogen idag när vi (alltså, det var inte jag) hittade den här kantarellen som var vår första. Hittade ganska mycket på samma ställe där vi brukar plocka varje år. Middag med kantareller blev det och vad gott det är med kantarellsås.

Det finns bara en liten nackdel med kantarelletningen och det är fästingar. Jag fick fem sex (än så länge) stycken och det var fem sex för mycket enligt mig och det var bara jag som fick några, usch!

8 kommentarer:

  1. usch... jag avskyr fästningar. Stor orsak tll att jag inte plockar saker i skog och mark. Men trevligt är det ju, med det man plockar alltså! :-)

    SvaraRadera
  2. Usch och fy för fästingar! Men kantareller...mmm! :)

    Kram från mig!

    SvaraRadera
  3. Kantareller så gott. Jag blir lite nostalgisk. Vi plockade alltid kantareller hos min farmor när jag var liten. Något jag alltid tänker på när jag hör ordet kantarell.
    Ha det bra! Kram Pernilla

    SvaraRadera
  4. Hej! Jag är nykomling. Din blogg är trevlig att läsa och jag har fått många bra tips och recept från dig.
    Jag var ute i skogen förra helgen och hittade många fina kantareller. Det är mysigt och skönt att vandra runt i naturen.
    Önskar dig en trevlig söndag.
    MVH Irene Sjöberg i Svaneholm, Västra Götaland

    SvaraRadera
  5. Det är en av anledningarna att jag inte traskar i skogen och det är dom äckliga fästningarna!!
    Men kantareller är gott, gärna smör stekta!!!

    Ha en härlig söndag
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  6. Fy bubblan för fästingar! Men desto härligare med kantareller! Mums!

    SvaraRadera
  7. jag säger det samma fästingar klarar jag och katten oss bra ifrån.Vi var och plockade kantareller i fredags.I 4 timmar och jag var 20 år yngre få gå i tystnaden och egna tankar bra för själen.Blev kantareller tegelkremla sillkremla till oss och grannen.ha en bra ny vecka

    SvaraRadera
  8. Visst är det härligt med skogspromenader, men fästingar och mördarsniglar skulle jag gärna vilja vara utan! Stackars dej som fick så många! Kram/Finas mammis

    SvaraRadera