Att göra eget fröknäcke är ju popis nu och även jag har provat och här är mitt recept. De är ganska salta och har hackade hasselnötter som ger en god nötig smak.
Plocka fram:
1 dl vita sesamfrön0,5 dl svarta sesamfrön
0,5 dl hackade solroskärnor
0,5 dl finhackade hasselnötter
1 dl linfrön krossade, stötta eller hela
2 dl fullkornsvetemjöl
1,5 msk flingsalt
0,5 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Gör så här:
Hacka kärnorna och blanda dom med de andra torra ingredienserna och smula ner flingsaltet. Häll på olja och kokande vatten. blanda till en smidig deg. Häll degen på en plåt med bakplåtspapper och platta ut degen över hela plåten, en degspatel eller en liten barnkavel kan vara bra att använda.
Jag ville ha små rutor och skar 4x4 cm stora över hela plåten, långa rektanglar kan ju också vara fint. Vill ni ha knäcke att bryta så låt kakan bara vara.
Grädda i 150 grader i 40-45 min, knäcket ska vara torrt och hårt när det är klart.
Gott med lite goda ostar till, hoppas det smakar.
Ser gott ut!
SvaraRaderaKram
Anneli
Ser jättegott ut! Tack för Glad Påsk - hälsningen inne hos mig. Hoppas din PÅsk har varit fin!
SvaraRaderaDet är så gott. Jag har ett liknande recept.
SvaraRaderaKram från Anne-Lie!
Mmm så smarrigt , har ett liknande recept lätt bakat och smakar gott . Ha en fin torsdag
SvaraRadera