måndag 2 januari 2012

Räkrisotto Med Sparris


Risotto med räkor och sparris är en av mina favoriter med mycket permesanost i, till det brukar vi servera rucolasallad och små goda tomater. Ett trevligt vitt vin till är ju inte heller fel.

1 stor finhackad rödlök
3 dl avorioris
smör eller olja att bryna i
2 dl vitt vin, en liten tetra blir lagom
0,5 dl hummerfond
4 dl vatten
1 dl riven permesanost, gärna med mycket smak
500 g räkor
1 knippe grön sparris/eller ett paket fryst
ca 1 dl finhackad salladslök el gräslök el purjo
salt och svartpeppar efter behag

Fräs löken och riset i oljan. Häll i vinet och låt det koka ner något. Tillsätt fonden och vattnet, låt allt småkoka ca 15 minuter eller tills riset verkar mjukt. Rör ner resten av ingredidenserna, avsluta med osten. Om sparrisen är färsk så bör den förkokas eller vara med i grytan från början. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar