måndag 30 januari 2012

Pizza Med Mumsig Tomatsås

Ikväll har vi bakat pizza, varför gör man inte det oftare? Det är ju så himla gott med egen gjord pizza. Här kommer receptet på en bra pizzadeg som räcker till tre pizzor eller en plåt. Tomatsåsen är jättegod att servera till spagetti med bara riven permesanost över.
DEG:
1 paket jäst löses i
1,5 dl vatten och
1,5 tsk olivolja, tillsätt
1,5 tsk salt och sedan
ca 4 dl vetemjöl

Knåda degen i ca 5 minuter och låt jäsa i ungefär 1 timme (max 8 timmar).

TOMATSÅS:
olja att bryna i
2 gula lökar
2 vitlöksklytor
2 burkar krossade tomater
1 dl tomatpuré
oregano, basilika, ett lagerblad, svartpeppar och så lite salt

Fräs löken och vitlöken i oljan i en stekpanna tills löken är gyllenbrun och nästan genomskinlig. Häll tomaterna i en sil och låt vätskan riva av. Tillsätt tomaterna och purén till såsen. Krydda och låt koka tills det mesta av vätskan kokat in. Smaka av och låt såsen kallna. Den här tomatsåsen går jättebra att frysa.

Gör pizzor, bred på rikligt med tomatsås, ost och vad som önskas på pizzorna. Grädda i 275 grader i cirka 10 minuter. Ät och njut!

Dagens steg: 10225 (nu är det lite vila och kanske lite virkning som gäller)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar