Den här goda torsken har det bjudits på idag, det doftade saffran i hela köket. Det är en jättebra och snabblagad rätt att bjuda på vid advent eller under julen. Perfekt med lite glögg innan. Hoppas ni gillar saffranstorsken, här är receptet (på en höft i alla fall). Det blev ganska mycket mat till 4 hungriga eller kanske 6 lagomhungriga.
2 paket fryskt torsk som fått tina
sparris (bäst med färsk annars ett paket tinad fryst)
Lägg fisken och sparrisen i en ugnsform
Fram med en stekpanna och fräs
1 gul stor lök
2-3 vitlöksklyftor
ca 30 cm purjolök
när löken fått fin färg blandas
1 paket saffran i och
lite pressad citron
cayennpeppar jag tog ganska mycket
lägg i en fiskbuljongtärning
1,5 dl vatten (vin funkar ju också bra)
låt det puttra till sig lite, häll sedan i
ca 1 dl grädde och
ca 1,5 dl matlagningsgrädde
låt det puttra så det blir härligt krämigt, häll sedan såsen äver fisken.
In i ugnen ca 30 min i 225 grader.
Dagens steg: 7290 (en liten kylig kvällspromenad)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar